T O P

Hoezo vinden we het OK als samenleving dat een kleine groep mensen dik zit te profiteren van ons leed en tegelijk ook nog eens sterke politieke invloed uitoefent?

Hoezo vinden we het OK als samenleving dat een kleine groep mensen dik zit te profiteren van ons leed en tegelijk ook nog eens sterke politieke invloed uitoefent?

Polybius_is_real

Klasse strijd is eeuwig en zal nooit weg gaan, hiërarchie wat een natuurfenomeen is is hier de oorzaak van. Dat is niet erg maar we moeten de strijd wel blijven strijden want dat zullen 'zij' ook doen.


b_loid

Nouja, economische verschillen en hoe groot ze zijn komt grotendeels door politieke keuzes. Is niet heel veel 'natuurlijks' aan.


Orangebeardo

Er is al lang geen strijd meer.


youre_obama

Spijker op zijn kop


henk717

Denk niet dat FVDers dit ok vinden, maar het afschaffen van kapitalisme is bijvoorbeeld al niet de oplossing. Een werkende democratie waar wij als volk direct controle over hebben maakt de manieren hoe ze dit uitvoeren extreem veel moeilijker. Want dan spreken we gewoon uit dat het niet mag, pakken we misbruik makende organisaties aan en geven we geen toestemming voor deze waarden. De echte vraag is niet of we het ok vinden, de echte vraag is wat is een aanpak die gaat werken want ze hebben dusdanig lak aan de democratie dat die op dit moment niet werkt.


pjanoligger

👏👏👏


dogewow12

Nadat ik turbo autist zijn/haar meme's een aantal keren heb afgezeikt, moet ik wel toegeven dat er dagelijks een verbetering in meme kwaliteit komt


AphisteMe

Zoveel verdien je niet met aandelen als je niet daytrade. Of je moet voor $GME gaan met de kans om iedereen terug te pakken.


GP2redditor

Het grappige/pijnlijke aan de meme is dat 'de maagd FvDer' voor lagere erf-, winst- en vermogensbelasting van 'de bink Miljardair' stemt.


WildeStrike

Niks grappigs of pijnlijks aan stemmen op iets waar je het principieel mee eens bent, ondanks dat jij niet kan meeprofiteren. Ik ben voor het terugdraaien van leenstelsel naar giften. Ondanks dat ik hier absoluut niet van ga profiteren. Neem aan dat jij ook dergelijke standpunten hebt. Dit laat alleen maar zien dat je principieel bent en geen hypocriet.


baudetsjaad

Het is niet dat de 'maagd FvDer' bijvoorbeeld niks erft. En het hele idee dat je belasting betaald over geld waar al belasting over is betaald door je (groot)ouders of degene van wie je erft is gewoon absurd.


GP2redditor

De onderste 50% erft relatief heel weinig ([grafiek p.9](https://www.cpb.nl/sites/default/files/omnidownload/CPB-Notitie-6dec2019-Effect-van-erfenissen-en-schenkingen-op-vermogensongelijkheid-en-de-rol-van-belastingen.pdf)). De belastingverlaging is voor hen een sigaar uit eigen doos, want er zal ergens anders meer bezuinigd moeten worden. Verder kun je een andere mening hebben over erfbelasting, daar ging het me niet echt om. Ik zou me alleen als elite wel de ballen uit de broek lachen als ik hoorde dat er een theorie rondgaat dat Bill Gates, Jeff Bezos & co de wereld willen overheersen, maar dat aanhangers van de theorie ook de belastingen voor rijken willen afschaffen... waardoor ze nog sneller kunnen overheersen.


CriticalSpirit

Waarom is dat absurd? Zo werkt belastingheffing nu eenmaal. Als jij met je salaris een broodje koopt bij de bakker moet de bakker over die inkomsten ook weer belasting betalen ondanks dat jij al inkomstenbelasting hebt afgedragen.


Orangebeardo

Jep, dat is absurd.


CriticalSpirit

Wat is het leven toch makkelijk als je altijd vanuit je onderbuik kunt reageren en nooit hoeft na te denken over de consequenties van je beleid.


mknld

Pas dat even toe op je eigen onderbuik reactie zelf. Deze hier hebben we vaker van je gehoord..


[deleted]

[удалено]


CriticalSpirit

Voorspelbaar.


RareEarth--

*Turbo turbo autist post meme Iedereen : oooohja, natuurlijk, dom dom dom * weg polarisatie Zoals al gezegd, spijker op zijn kop.