T O P

I'm already in early 30's and still unmarried. Doakan saya dapat jodoh. Ada crush gn sesiapa pun still xde jodoh lg. Huhuhu.

I'm already in early 30's and still unmarried. Doakan saya dapat jodoh. Ada crush gn sesiapa pun still xde jodoh lg. Huhuhu.

TruthversusSlander

doesn't matter, lol. you got money, food to eat and water to drink. A house for shelter. Be grateful.


EpicCrisis2

wedding debt, house debt, car debt, food, bills, etc. welcome to a married life where you suffer debt together with your lover.


ZiVaNer

Later family pressure to have children will be another big burden financially.


tersxin

confess la dulu.


muhd_avdol

inagt senang nak confess main langgar mcm tu. konfom kena reject terus. huhuhu.


msmshm

Knn, rata2 yg Sa kenal main confess ni jenis langgar cepat pkai buang hubungan. Tp itu pendapat dan pemerhatian Sa sj la, bukan fakta.


tersxin

Jangan tunggu lama2 nanti lama2 dia diambil org


61508e3d

Kan, people in 30s settling down I kena dump lol How la to start over? Serammm


sum1likeme

I wish u to get a perfect partner


mikamirai_39

Takpe bro, rezeki Ada. Xde dekat sini, dekat 'sana' insha'Allah Ada. Cuba try kenal mana² woman dulu, kenal biar rapat lepastu confess.


msmshm

Got 3 more years to join the 30 series gang but still no luck with employment and relationships. In the immortal words of Ian Malcolm, PhD "Life, uh, finds a way"


First-Flatworm7526

Same age with me


JustSoon

Your occupation ?


muhd_avdol

Just a designer


Illustrious-Brother

Moga dipertemukan dengan si dia. Entah-entah dia pun tengah fikir benda yang sama jugak, cari jodoh tak jumpa-jumpa.


ilapdoraemon

Takpa. Saham lelaki ni makin lama makin naik. Janji kewangan stabil dgn penampilan jaga, adalah rezeki nanti. Cuma jangan memilih sangat, pasal Tuhan bias bagi benda yang kita perlu, bukan yang kita kehendaki.


mynamestartswithaf

Put yourself out there ! Meaning, open yourself to talk to more people, strangers, tnye jalan etc. Widen your circle, get new hobbies and meet new ppl .. Dont put too much pressure on yourself, chill chill je.. always bende ni akan dtg when you least expected it .. but always be ready la kan. Goodluck !


MusicalThot

OP bukan kau ke yg cuba start Malaysian subreddits war x lame dlu. Laga sana sini kecam mod la victim card la. Aq ingatkan budak rupenye besar panjang da. Aq ungkit bukan nak kecam tapi reflect perangai sendiri la. Time single ni lah kene guna tuk improve spiritually, mentally & physically so bila jumpe jodoh dia kenal the best version of diri kita so far. Ingat pasal jodoh ni jangan pikir ape kite dapat je, tapi ape kita boleh beri jugak. Doa & cuba berkawan dgn crush (kalau dia single). All the best OP, smoga jumpa jodoh terbaik untuk diri.


muhd_avdol

>OP bukan kau ke yg cuba start Malaysian subreddits war x lame dlu. Laga sana sini kecam mod la victim card la. Ak dh xnak fikir dah pasal cerita lepas tu. Instead aku create sub aku sdiri so aku nak rant apa2 pun aku xkisah bukan orang nak pandang pun LOL.


TruthversusSlander

people with opinions pun, kau tuduh > cuba start Malaysian subreddits war x lame dlu. Laga sana sini kecam mod la victim card la. Aku rasa OP kena fitnah atau dituduh melulu oleh mod kat sana sebab pendapat dan pandangan peribadinya tak selari dengan hivemind kat sub tu.


shaukims

Hidup ni memang pelik.. Aku pulak takde masalah cari makwe, tapi mentally unstable aku rasa aku tak patut kahwin. Memang dah lama single sebab taknak menyusahkan orang. Just try your best but don't dwell on just one aspect of life.


Kumomeme

aku 30 jugak. tak fikir pasal kahwin lagi sebab fokus nak stabilkan hidup.2020-2021 pulak memang mencabar sebab covid. kawin tu bunyi indah tapi tanggungjawab besar. nak jaga anak orang dan anak sendiri. tambah mak dan pak mentua lagi. tak kira adik beradik diorang.


ohitu

u know what the say no moneh no puseh...itulah dunia....we all worship money


shafaeman

awak lelaki. setiap tahun ada awek naik umur 18 tahun, chances meningkat. goodluck!


roloiii

Being single rocks! Serve as a volunteer and help people. You won't feel alone! ~ My friend


khairul619

Yang penting, kau nak kahwin ke? Kalau nak, ada lah nanti tu.


First-Flatworm7526

Chill, 30 tu muda lagi.